AudioCollectief SCHIK

Over SCHIK

Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist leerden elkaar kennen in de opleiding Woordkunst aan het Antwerpse Conservatorium. Twee Belgen en één Nederlander die zich alle drie bezighouden met audio, theater en schrijven. Drie passies die ze sinds 2015 bundelen onder AudioCollectief SCHIK.

SCHIK gelooft heel sterk in de universaliserende kracht van audio, die op ons netvlies gebrande, stereotiepe beelden opnieuw kan openbreken. Hun podcasts nemen de tijd, vertellen diepmenselijke verhalen met een meeslepende, betrokken en literaire stijl. De afleveringen van hun series werden al miljoenen keren gedownload. 

SCHIK maakte de podcasts De Erfenis (2023), Geen Kleine Man (VPRO, 2021), El Tarangu (VPRO, 2019), Laura H (Das Mag, 2018), BOB (VPRO, 2017) en Roes (VPRO, 2016). BOB werd in de podcastverkiezing van de VPRO Podcastgids uitgeroepen tot de Beste Podcast Ooit. Ook won BOB de publieksprijs bij De Tegel en de prijs voor beste ‘Beste podcast van Nederland’ tijdens de uitreiking van de Dutch Podcast Awards. El Tarangu is door de Stichting Verhalende Journalistiek gekozen tot een van de beste verhalende projecten van 2019 en werd tevens genomineerd voor een Tegel. Met de Erfenis won SCHIK een DDG award. Voor het Oorzaken Festival maakte SCHIK de audiowalk Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer, die werd geselecteerd voor IDFA Doclab 2016.

(foto Carmen De Vos)

AudioCollectief SCHIK foto