AudioCollectief SCHIK

AudioCollectief SCHIK presenteert: BOB, de Podcast (Première BE)

Op vrijdag 1 december presenteert Audiocollectief SCHIK hun nieuwe podcast Bob. Deze première is deel van het podcastfestival van 30 november, 1 december en 2 december in Gent.
www.podcastfestival.be

Wees er gratis bij! Vier samen met de makers van AudioCollectief SCHIKen met de producers van VPRO Dorst. Luister live naar de eerste aflevering.
https://goo.gl/forms/fohaB1lQJGHfwgaX2

19.00u: deuren
20.00u: start podcastpremière

Bob gaat over Elisa. Elisa is vierentachtig jaar en verliefd.. op Bob. Een mysterieuze man waar ze anderhalf jaar geleden plots over begon te praten. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord, maar over wie hun moeder niet meer kan zwijgen. Vanuit haar kamer in een bejaardentehuis in Antwerpen vertelt Elisa dat Bob haar buurjongen was in 1947. Ze spraken soms af in het voortuintje van een leegstaand huis. Om te praten, geheimen te delen en kusjes te geven…

Maar dan raakt Elisa zwanger en wordt ze door haar vader naar een klooster gestuurd om haar uit het zicht van de buren en de handen van Bob te houden. Met een kindje in haar buik ging ze naar binnen en kwam met lege handen weer naar buiten. Elisa twijfelt niet aan haar eigen verhaal. Maar haar drie dochters, die tot voor kort de naam Bob nog nooit uit haar mond hadden horen komen, weten niet wat ze moeten geloven. Rakelt hun moeder een groot familiegeheim op, of kan ze feit en fictie niet meer uit elkaar houden?

In zes afleveringen gaan Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist op zoek naar de waarheid. Maar hoe vind je iemand die misschien niet bestaat? Bob is een documentaire podcast van VPRO Dorst en is tot stand gekomen met steun van het Mediafonds. De podcast is geselecteerd voor het IDFA 2017 en beleeft op het Podcastfestival in Gent haar Belgische premiere. Bob’s eerste aflevering verschijnt op 17 november.

Meer informatie via www.vpro.nl/bob

Deze avond komt tot stand met de steun van deBuren, Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat.

← Vorige: De Volkskrant schreef de 1e recensie over BOB Naar overzicht Volgende: SSBA-SALON interview