AudioCollectief SCHIK

BOB (VPRO)

Hoe vind je iemand die misschien niet bestaat?

Elisa is vierentachtig jaar en verliefd.. op Bob. Een mysterieuze man waar ze anderhalf jaar geleden plots over begon te praten. Een man waar haar drie dochters tot dan toe nog nooit van hadden gehoord, maar over wie hun moeder  niet meer kan zwijgen. Maar wie is Bob en heeft hij wel echt bestaan?

Vanuit haar  kamer in een bejaardentehuis in Antwerpen vertelt Elisa dat Bob haar buurjongen was in 1947. Ze spraken soms af in het voortuintje van een leegstaand huis. Om te praten, geheimen te delen en kusjes te geven…

Maar dan raakt Elisa zwanger en wordt ze door haar vader naar een klooster gestuurd om haar uit het zicht van de buren en de handen van Bob te houden. Met een kindje in haar buik ging ze naar binnen en kwam met lege handen weer naar buiten. Elisa twijfelt niet aan haar eigen verhaal. Maar haar drie dochters, die tot voor kort de naam Bob nog nooit uit haar mond hadden horen komen, weten niet wat ze moeten geloven. Rakelt hun moeder een groot familiegeheim op, of kan ze feit en fictie niet meer uit elkaar houden?

In zes afleveringen gaan Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist op zoek naar de waarheid. Maar hoe vind je iemand die misschien niet bestaat?

Bob is een documentaire podcast van VPRO Dorst en is geselecteerd voor het IDFA 2017. Bob’s eerste aflevering verschijnt op 17 november.

Events

Bob zal op 17 november om 20.00 in premiére gaan op het IDFA, waar het verhaal verteld zal worden d.m.v. een interactieve voorstelling. De podcast heeft de Filmfonds DocLab Interactive Grant gewonnen, een prijs die in het leven is geroepen om interactieve projecten van Nederlandse bodem te stimuleren. Het gaat om projecten die urgent en innovatief zijn, van hoge artistieke kwaliteit en met internationale potentie.

De Belgische premiere van de podcast zal plaatsvinden op 1 december op het Podcastfestival in Gent. Ook zullen de makers en eindredacteur Randy Vermeulen te gast zijn op het OpenVRT-evenement op 14 december in Antwerpen.

← Vorige: BOB Aflevering 1 Naar overzicht Volgende: Audio-Aperitief bij deBuren