AudioCollectief SCHIK

Over SCHIK

Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist leerden elkaar kennen in de opleiding Woordkunst aan het Antwerpse Conservatorium. Twee Belgen en één Nederlander die zich alle drie bezighouden met theater, schrijven en radiomaken. Die laatste passie werd in 2015 drievoudig gebundeld in AudioCollectief SCHIK.

SCHIK maakt audioverhalen voor thuis en op locatie. In radiodocumentaires, podcasts, sounddesign en live performances zoekt SCHIK naar de grens tussen verhaal en ervaring, de grens tussen radio en theater.

SCHIK gelooft heel sterk in de universaliserende kracht van audio, die op ons netvlies gebrande, stereotiepe beelden opnieuw kan openbreken. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan is de podcast-revolutie al een tijdje aan de gang, SCHIK wil samen met andere radiomakers eenzelfde beweging in het Nederlands taalgebied op gang brengen.

SCHIK maakte in samenwerking met VPRO Dorst de podcasts Roes (2016) en BOB (2017). In samenwerking met Frascati werd de podcast Onder Vier Ogen gemaakt. Voor het Oorzaken Festival creëerde ze de audiowalk Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer, die werd geselecteerd voor IDFA Doclab 2016.

(foto Kevin Faingnaert)

AudioCollectief SCHIK foto

De zesdelige podcast BOB is geselecteerd voor IDFA 2017, en wordt op 17 november in Amsterdam in een live-show aan het publiek voorgesteld. De Belgische premiere is op 1 december op het Het Podcast Festival in Gent.

Lees meer